Αθήνα

Από 3,50€: Είσοδος στο Πάρκο Δεινοσαύρων | Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας


Από 3,50€ για μία μοναδική Οικογενειακή Απόδραση που περιλαμβάνει Είσοδο στο Πάρκο Δεινοσαύρων με εντυπωσιακά εκθέματα σε φυσικό μέγεθος & επιπλέον περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, στη «Μικρή μας Φάρμα», στο «Τρυγοπάτι», στον «Βοτανόκηπο», στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πάρκου Κερατέας!

5,00€
3,50€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Έκπτωση
-30%
Κερδίζεις
1,50€
Απομένουν ακόμη
Αγορές
125

Από 3,50€: Είσοδος στο Πάρκο Δεινοσαύρων | Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας


Από 3,50€ για μία μοναδική Οικογενειακή Απόδραση που περιλαμβάνει Είσοδο στο Πάρκο Δεινοσαύρων με εντυπωσιακά εκθέματα σε φυσικό μέγεθος & επιπλέον περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, στη «Μικρή μας Φάρμα», στο «Τρυγοπάτι», στον «Βοτανόκηπο», στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πάρκου Κερατέας!

5,00€
3,50€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
125 Αγορές
-30% Έκπτωση
Κερδίζεις 1,50€

Οικογενειακή Απόδραση στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πάρκου Κερατέας

  • 3,50€ από 5για Είσοδο 1 Ενήλικα ή 1 Παιδιού * Ισχύει για Σάββατο
  • 4,50€ από 6€ για Είσοδο 1 Ενήλικα ή 1 Παιδιού * Ισχύει για Κυριακή και Επίσημες Αργίες

* Για το πρόγραμμα των βιωματικών δράσεων από 1 έως 14 Απριλίου, κάνε κλικ -----> ΕΔΩ

Η Είσοδος περιλαμβάνει:
- Πάρκο Δεινοσαύρων
- Παλαιοντολόγοι εν δράσει
- Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας
- «Η Μικρή μας Φάρμα»
- «Τρυγοπάτι»
- «Βοτανόκηπος»

* Για αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε δράση, κάνε κλικ στην καρτέλα «Πληροφορίες Προσφοράς». 
* Το Πολιτιστικό Πάρκο διαθέτει χώρους για πικ-νικ, καθώς και αναψυκτήριο.
* Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Πρόγραμμα - Βιωματικές Δράσεις Σαββατοκύριακα:
10:30 - 10:50 | Η Μικρή μας Φάρμα
11:00 - 11:45 | Η Εποχή των Δεινοσαύρων
12:00 - 12:20 | Παλαιοντολόγοι εν δράσει
13:00 - 13:50 | Ελιά - Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές
14:20 - 14:45 | Παλαιοντολόγοι εν δράσει

* Δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πάρκου Κερατέας -----> ΕΔΩ 

Τι είπαν πελάτες της επιχείρησης:

politistiko-parko-kritikes.jpg

Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Η Εποχή των Δεινοσαύρων»

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Μοναδικά εκθέματα
Αφύπνιση οικολογικής συνείδησης
Επιστημονική επίβλεψη από το Α.Π.Θ.
Προτεινόμενη έκθεση από το Υπουργείο Παιδείας (www.e-yliko)
Συνεχίζεται για 5η χρονιά η επιτυχημένη έκθεση «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» που διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο με το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα.

Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο τέλος του προγράμματος μέσα από μία προσομοίωση ανασκαφής, οι μαθητές μπαίνουν στον ρόλο του παλαιοντολόγου ανακαλύπτοντας και στη συνέχεια μελετώντας απολιθώματα.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας


Το Πάρκο Κερατέας διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών διαμορφωμένο σαν ένα χωριουδάκι, όπου εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων επαγγελμάτων.

Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται σχολεία από όλη την Ελλάδα και πανεπιστήμια από όλο το κόσμο.

Βοτανόκηπος

Σχολεία και επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους Βοτανόκηπους και να συμμετέχουν στο επιτυχημένο Βιωματικό Πρόγραμμα “Βότανα και Μυρωδικά”. Το πρόγραμμα δίνει ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για τα βότανα και τα μυρωδικά της Ελληνικής γης, να γνωρίσουν την ωφελιμότητα τους μέσα από το παιχνίδι και να συμμετάσχουν ενεργά σε διάφορες εργασίες και βιωματικές δράσεις που αφορούν στη φύτευση, τη συγκομιδή και την καλλιέργεια των βοτάνων.

Η Μικρή μας Φάρμα

Η Μικρή μας Φάρμα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία μικρών και μεγάλων!
Η Μικρή μας Φάρμα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία μικρών και μεγάλων. Η αρχηγός της Φάρμας, η Μαγδάλω, μια καλόκαρδη Γαϊδουρίτσα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας επισκέπτες.

Η Θάλεια, η χαριτωμένη κατσικούλα είναι η υπαρχηγός της Φάρμας και σας περιμένει για χάδια και τάισμα. Οι πάπιες στη Λίμνη και δύο μικρές χελωνίτσες συμπληρώνουν την παρέα της μικρής μας φάρμας. Βόλτα λοιπόν, στη Γέφυρα της Λίμνης με τις Πάπιες και τάισμα των περήφανων Παπιών!

Τρυγοπάτι

Βλέπουμε τη διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού.

Πρώτα πρώτα, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια
Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο, παίζοντας το Παιχνίδι με τους Ποιητές και το Θεό Διόνυσο…

Επισκεπτόμαστε τους Αμπελώνες του Πάρκου και τραγουδώντας, στρωνόμαστε στη δουλειά! Πρώτα πρώτα, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Αφού τρυγήσουμε, μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκια μας στα πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, ρίχνουμε τη σοδειά μας κι αφού βγάλουμε τα παπουτσάκια, όλοι μαζί ξεκινάμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος! Έπειτα, περνάμε κι από την Στροφιλιά, όπου βγάζουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια. Φτάνουμε στο τελικό στάδιο της οινοποίησης, που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και έπειτα η εμφιάλωση.

ΕΛΙΑ - Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές
Επίσκεψη με Ελαιόπανα, Ραβδιά και Χτένια στον Ελαιώνα του Πάρκου και αφού μάθουν τα παιδιά για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, παίρνουν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγούνται σε ένα από τα 3 Παραδοσιακά Ελαιοτριβεία.

Εκεί τα παιδιά ζωντανεύουν το λιοτρίβι, τον κόθρο, τα μουτάφια, τις σέσουλες, τις σπάτουλες και το πιεστήριο και έτσι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα συνεργάζονται για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο.

  • Ισχύει έως 31/05/2024. 
  • Σάββατο & Κυριακή 10:00-16:30.
  • Κάθε κουπόνι ισχύει για 1 άτομο (ενήλικα ή παιδί) για 1 επίσκεψη στο πάρκο. 
  • Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών το Πάρκο ενδέχεται να παραμείνει κλειστό.
  • Δυνατότητα απεριόριστων αγορών, είτε για προσωπική χρήση, είτε για άτομα της επιλογής σας.
  • Απαραίτητη η επίδειξη του κουπονιού, εκτυπωμένο ή στο κινητό κατά την άφιξη σας.
  • Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση με επικοινωνία τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα στα τηλέφωνα 210 3647200 & 22990 67953.

Το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας είναι ένα Βιωματικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο για παιδιά!

Έλα σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα!

Εδώ θα μπεις στην... «Εποχή των Δεινοσαύρων»! Έλα στο Πάρκο Δεινοσαύρων, μία έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Μέσα στο πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελμάτων.

Στα «Περίχωρα» του πάρκου συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού. Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παιχνίδια.

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε τη διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο, παίζοντας το Παιχνίδι με τους Ποιητές και το Θεό Διόνυσο.

Παράλληλα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Εδώ θα βρεις κανείς μία μικρή φάρμα, βοτανόκηπο, βιωματικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να απολαύσετε πικ-νικ καθώς και αναψυκτήριο.

2ο χλµ. Νέας Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, (Ντάρδεζα) Κερατέα, Αττική
https://www.politistikoparko.com/
210 3647200 & 22990 67953

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

  • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
  • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

Δείτε σχετικές προσφορές!