Θέατρο | Συναυλίες

Από 5€: 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Βόρειας Ελλάδας | Αθήναιον

 
Από 5€ για Είσοδο 1 Ατόμου στις Παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Βόρειας Ελλάδας, στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον, 11 & 12 Μαρτίου!

4 Παραστάσεις από 4 διαφορετικούς Καραγκιοζοπαίχτες με θέματα από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι την Επανάσταση του 1821 και τη σύγχρονη εποχή, μέσα από μία εύθυμη ματιά!

5,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
best-price-img
Αγορές
61

Από 5€: 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Βόρειας Ελλάδας | Αθήναιον

 
Από 5€ για Είσοδο 1 Ατόμου στις Παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Βόρειας Ελλάδας, στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον, 11 & 12 Μαρτίου!

4 Παραστάσεις από 4 διαφορετικούς Καραγκιοζοπαίχτες με θέματα από την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι την Επανάσταση του 1821 και τη σύγχρονη εποχή, μέσα από μία εύθυμη ματιά!

5,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
61 Αγορές
  • 5για Είσοδο 1 Ατόμου σε μία από τις 4 Παραστάσεις του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών
  • 8€ για Είσοδο 1 Ατόμου σε 2 Παραστάσεις του Σαββάτου ή της Κυριακής του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών

- Πρόγραμμα Παραστάσεων:
Σάββατο 11 Μαρτίου - 17:30: «Ελένη» του Ευριπίδη 
Σάββατο 11 Μαρτίου - 19:30: «Βελισάριος, ένας Αδικημένος Στρατηγός»
Κυριακή 12 Μαρτίου - 11:30: «Η Aναγνώριση των δύο Aδερφών»
Κυριακή 12 Μαρτίου - 17:30: «Επτά Γαμπροί και μία Νύφη»

- Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης είναι 6€ για 1 παράσταση και 12€ για 2 παραστάσεις.
- Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
- Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και δίνονται βάσει προσέλευσης στον χώρο της παράστασης. Παραλαμβάνονται από το ταμείο του θεάτρου 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης ή τις προηγούμενες ημέρες [Περισσότερα στο «Όροι Χρήσης» παρακάτω].
- Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο.


Κινηματοθέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35)

Ο Καραγκιόζης θα στήσει το μόνιμο στέκι του στο Θέατρο Αθήναιον με 4 παραστάσεις από 4 διαφορετικούς καραγκιοζοπαίχτες, οι οποίοι εκπροσωπούν τον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας. Ο Καραγκιόζης πάει παντού ως θεματικός τίτλος του φεστιβάλ θα μας οδηγήσει διαδοχικά σε 4 ξεχωριστές ιστορικές περιόδους. Από την αρχαιότητα και το βυζάντιο μέχρι την επανάσταση του 1821 και τη σύγχρονη εποχή, ο ξυπόλητος ήρωας πάντα βαδίζει πλάι σε μεγάλες μορφές της ιστορίας και του μύθου, ξετυλίγοντας έναν μοναδικό δραματουργικό πλουραλισμό.

Συντελεστές:
Καραγκιοζοπαίχτες: Δημήτρης και Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν), Οδυσσέας Κανλής, Νικόλας Κούλελης
Παρουσίαση: Γιάννης Χατζής

Οργανωτικός σχεδιασμός: Δημήτρης Παναγιωτάκος
Σκίτσο αφίσας: Μιχάλης Μυλωνάς
Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Εξαρχόπουλος
Χορηγός επικοινωνίας: Καραγκιοζοκομείο

----> Δες ΕΔΩ τους αναλυτικούς Όρους Χρήσης των Κουπονιών για Θεάματα

1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Βόρειας Ελλάδας
Θέατρο Αθήναιον

Το ελληνικό θέατρο σκιών αποτελεί αναμφισβήτητα ένα χαρακτηριστικό είδος λαϊκής τέχνης. Με πρωταρχικό σημείο αναφοράς τον λόγο, ο γνωστός Καραγκιόζης διαμορφώνεται από μια πληθώρα συστατικών στοιχείων, όπως την ερμηνευτική ευελιξία, τον δραματουργικό πλουραλισμό, τον καλλιτεχνικό διάκοσμο. Η υποβλητική ατμόσφαιρα της σκιάς έρχεται σε παράλληλη πορεία με τη δισδιάστατη αισθητική, καλλιεργώντας έναν πρωτόγνωρο δυναμισμό.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγευτικό κόσμο του φωτισμένου μπερντέ στο 1ο Φεστιβάλ θεάτρου σκιών Βόρειας Ελλάδας, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Για ένα διήμερο, το κλασικό χασαποσέρβικο θα ηχεί στο κέντρο της πόλης και ο αγαπημένος πρωταγωνιστής μαζί με την παρέα του θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με μια σειρά θεματικών παραστάσεων. Κύριος συντελεστής του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι το καλλιτεχνικό δυναμικό της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο διαρκώς παρουσιάζει σημαντικό έργο σε ερμηνευτικό, εικαστικό και ερευνητικό επίπεδο.

Στις 11-12 Μαρτίου 2023, ο Καραγκιόζης θα στήσει το μόνιμο στέκι του στο Θέατρο Αθήναιον με 4 παραστάσεις από 4 διαφορετικούς καραγκιοζοπαίχτες, οι οποίοι εκπροσωπούν τον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας. Ο Καραγκιόζης πάει παντού ως θεματικός τίτλος του φεστιβάλ θα μας οδηγήσει διαδοχικά σε 4 ξεχωριστές ιστορικές περιόδους. Από την αρχαιότητα και το βυζάντιο μέχρι την επανάσταση του 1821 και τη σύγχρονη εποχή, ο ξυπόλητος ήρωας πάντα βαδίζει πλάι σε μεγάλες μορφές της ιστορίας και του μύθου, ξετυλίγοντας έναν μοναδικό δραματουργικό πλουραλισμό. Αναλυτικά:

Σάββατο 11/3
17:30 «Ελένη» του Ευριπίδη (διασκευή για το θέατρο σκιών)
Δημήτρης και Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής
19:30 «Βελισάριος, ένας αδικημένος στρατηγός»
Γιουβάν

Κυριακή 12/3
11:30 «Η αναγνώριση των δύο αδερφών»
Οδυσσέας Κανλής
17:30 «Επτά γαμπροί και μία νύφη»
Νικόλας Κούλελης

Τις παραστάσεις θα προλογίσει ο καραγκιοζοπαίχτης, εικαστικός και ερευνητής Γιάννης Χατζής, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά με την ενεργή δράση και το έργο του. Χαιρετισμό, επίσης, θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Θα παρουσιαστούν τόσο πρωτότυπες όσο και κλασικές παραστάσεις, οι οποίες δεν ανήκουν πλέον στο τακτικό ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών, συνδυάζοντας τη νεωτερική δραματουργία με τα παραδοσιακά θεμέλια του θεάματος. Αυτή η επιλογή έχει ως στόχο τη σκιαγράφηση μιας ολοκληρωμένης αντίληψης για το χθες, το σήμερα και το αύριο του καραγκιόζη μας. Άλλωστε, οι παραστάσεις απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες, μιας και αναδεικνύουν τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της τέχνης.

Οι φιγούρες και τα σκηνικά, ο λόγος και το τραγούδι, η διάθεση και το μεράκι, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης -όλα θα είναι έτοιμα για ταξίδια σε άλλες εποχές. Ίσως το λευκό σεντονάκι και η λάμπα η τρελή έχουν πράγματι να μας πουν κάτι περισσότερο. Η συνέχεια στον φωτισμένο μπερντέ… Σας περιμένουμε!

Στοιχεία εκδήλωσης
1ο Φεστιβάλ θεάτρου σκιών Βόρειας Ελλάδας
Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών

Ο Καραγκιόζης πάει παντού
4 παραστάσεις / 4 ιστορικές εποχές
Τόπος: Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35)
Ημερομηνία: 11-12 Μαρτίου 2023

Καραγκιοζοπαίχτες: Δημήτρης και Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν), Οδυσσέας Κανλής, Νικόλας Κούλελης
Παρουσίαση: Γιάννης Χατζής

Οργανωτικός σχεδιασμός: Δημήτρης Παναγιωτάκος
Σκίτσο αφίσας: Μιχάλης Μυλωνάς
Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Εξαρχόπουλος
Χορηγός επικοινωνίας: Καραγκιοζοκομείο

- Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες και δίνονται με βάση τη σειρά προσέλευσης. Όσο νωρίτερα επισκεφθείς το ταμείο του θεάτρου, τόσο καλύτερη θέση θα αντιστοιχηθεί στο κουπόνι σου.

- Προσέλευση τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει, για αποφυγή συνωστισμού και ορισμού καλύτερης δυνατής θέσης.

- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.

- Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

Στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 35, σε έναν από τους πιο γνώριμους και κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στεγάζεται το Θέατρο «Αθήναιον».

Το ιστορικό αυτό θέατρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 ως θερινός κινηματογράφος και στη συνέχεια από το 1980 έκανε το ντεμπούτο του ως θέατρο με μύθους του χώρου όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Μίμης Φωτόπουλος και νεότεροι όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α. Το θέατρο ανήκει στη δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Το Θέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο αίθουσες χωρητικότητας 361 και 135 θέσεων αντίστοιχα, μεγάλο φουαγιέ, 8 καμαρίνια, πλήρη φωτιστικό και ηχητικό εξοπλισμό.

Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
https://cineathinaion.gr/
6906 467283

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

  • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
  • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

Δείτε σχετικές προσφορές!