Θέατρο | Συναυλίες

Από 10€: Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM» | Αθήναιον

Από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM», ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη, βασισμένο στο αριστουργηματικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη!

Ο χώρος του πειράματος μια θεατρική σκηνή. Οι θεατές μέρος του πειράματος. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Ένας παίκτης. Ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα; Όλες οι απαντήσεις στη σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, από 1 Μαρτίου!

12,00€
10,00€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Έκπτωση
-17%
Κερδίζεις
2,00€
Απομένουν ακόμη
Αγορές
14

Από 10€: Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM» | Αθήναιον

Από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM», ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη, βασισμένο στο αριστουργηματικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη!

Ο χώρος του πειράματος μια θεατρική σκηνή. Οι θεατές μέρος του πειράματος. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Ένας παίκτης. Ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα; Όλες οι απαντήσεις στη σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, από 1 Μαρτίου!

12,00€
10,00€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
14 Αγορές
-17% Έκπτωση
Κερδίζεις 2,00€
  • 10€από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Ζώνη Β' στη Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM» στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον
  • 12€ από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Ζώνη Α' στη Θεατρική Παράσταση «ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM» στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον

- Ημερομηνίες Παραστάσεων: 
Παρασκευή 1 Μαρτίου - 21:00
Σάββατο 2 Μαρτίου - 21:00
Κυριακή 3 Μαρτίου - 20:00
Παρασκευή 8 Μαρτίου - 21:00
Σάββατο 9 Μαρτίου - 21:00
Κυριακή 10 Μαρτίου - 20:00

- Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης θα είναι 12€ για τη Ζώνη Β' και 15€ για τη Ζώνη Α'.
- Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
- Οι θέσεις είναι αριθμημένες και δίνονται βάσει προσέλευσης στον χώρο της παράστασης. Παραλαμβάνονται από το ταμείο του θεάτρου πριν την έναρξη της παράστασης, ή τις προηγούμενες ημέρες, με βάση τη σειρά προσέλευσης. [Περισσότερα στο «Όροι Χρήσης» παρακάτω].
- Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Κινηματοθέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35)

Ο χώρος του πειράματος μια θεατρική σκηνή. Οι θεατές μέρος του πειράματος. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Ένας παίκτης, ένας χειριστής. Ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα; Ποιος επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού; Μια καθοδηγούμενη σύγκρουση που οδηγείται στα άκρα. Μία κραυγή αγωνίας απέναντι στη φονική σιωπή των «θεατών».

Συντελεστές
Συγγραφέας:
Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία:
Αντώνης Καραγιάννης
Πρωταγωνιστούν:
Βερόνικα Αργέντζη και Βασίλης Κανελλόπουλος
Μουσική επένδυση:
Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνικά / Κοστούμια / Σχεδιασμός φωτισμών / Κινησιολογία:
Αντώνης Καραγιάννης
Φωτογραφίες:
Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Χειρισμός κονσόλας φώτων / ήχου:
Βαγγέλης Ματίκας
Οργάνωση παραγωγής:
Βάνα Βουρτσάκη
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης:
Νταίζη Λεμπέση
Γραφιστικά / Βίντεο:
CreatADV
Διεύθυνση παραγωγής:
Μανώλης Ρίζος

ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / LEBENSRAUM - Θανάση Τριαρίδη

Ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη όπως αναφέρει ο συγγραφέας.

Ο χώρος του πειράματος μια θεατρική σκηνή. Οι θεατές μέρος του πειράματος. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Ένας παίκτης, ένας χειριστής. Ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα; Ποιος επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού; Μια καθοδηγούμενη σύγκρουση που οδηγείται στα άκρα. Μία κραυγή αγωνίας απέναντι στη φονική σιωπή των «θεατών».

LEBENSRAUM ή αλλιώς Ζωτικός χώρος. Το έργο του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη, με τη Βερόνικα Αργέντζη και τον Βασίλη Κανελλόπουλο, ξεκινάει το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη, γενέτειρα όλων των συντελεστών. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και ώρα 21:00. Το έργο θα παιχτεί για έξι μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, προτού συστηθεί στο θεατρικό κοινό της Αθήνας καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην παράσταση χρησιμοποιείται πιστόλι κρότου / λάμψης.

Διάρκεια παράστασης 90’

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη 546 41

Τηλέφωνο: 690 646 7283

Παραστάσεις:

Παρασκευή 1 & 8 / Σάββατο 2 & 9 Μαρτίου 2024 στις 21:00

Κυριακή 3 & 10 Μαρτίου 2024 στις 20:00

Σημείωμα σκηνοθέτη

LEBENSRAUM: Γερμανική λέξη, σημαίνει ζωτικός χώρος. Ως πολιτικός όρος χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους Ναζί και τον Χίτλερ. Ένα κράτος έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει τα εδάφη που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί. Αναρωτιέμαι, ο ζωτικός χώρος ως πολιτικός όρος ανήκει μόνο στο παρελθόν; Χειραγώγηση, παρακολούθηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, φόβος, έλεγχος, καθοδήγηση, εξαγορά, απόσπαση ζωτικού χώρου. Η σκληρή πραγματικότητα γύρω μας. Το περιβάλλον του πειράματος. Ένα mind game για γερούς παίκτες και λύτες.

«Οι αληθινοί δολοφόνοι είναι και θα είναι για πάντα οι θεατές», σημειώνει ο συγγραφέας του έργου Θανάσης Τριαρίδης.

Πόσο συνένοχοι είναι κοινό και θεατές, που παρακολουθούν τα «πειράματα» και τα εγκλήματα της κοινωνίας και τελικά όλης της ανθρωπότητας; Πόσο συνένοχοι είμαστε όλοι μας;

Το έργο, ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη όπως αναφέρει ο συγγραφέας, μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα είτε ως πολιτικό είτε ως ψυχολογικό θρίλερ ή ακόμη και ως μαύρη κωμωδία. Για μένα προσωπικά, είναι μια κραυγή αγωνίας και πόνου απέναντι στην εκκωφαντική σιωπή.

Αντώνης Καραγιάννης

Σημείωμα συγγραφέα:

Η πρώτη μορφή του LEBENSRAUM γράφτηκε τον Μάρτιο του 2014 - άρα ετούτο τον Μάρτιο το έργο συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής. Γράφτηκε από μια ευκαιριακή αφορμή - και οφείλω να πω πως δυσκολεύτηκα να το πιστέψω και να το αγαπήσω. Ωστόσο αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του θεάτρου καθώς υπήρξε το πιο πολυπαιγμένο έργο μου σε αυτή την δεκαετία (πάνω από 15 ανεβάσματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) - και, επιπλέον, σηματοδότησε την στροφή μου προς το πολιτικό θέατρο.

Το LEBENSRAUM στα 2014 εξέφραζε την βασική πολιτική μου θέση: Πως το μεγάλα εγκλήματα τα κάνει πάντοτε το σιωπηλό κοινό - και πως δίχως ετούτη την εφιαλτική σιωπή των πολιτών οι εξουσίες δεν θα μπορούσαν να ρημάζουν ανεξέλεγκτα τις ζωές των ανθρώπων.

Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, η παλιά θέση ισχύει στο ακέραιο -και μάλιστα επαυξημένη. Η πείνα, ο πόνος, η απελπισία, ο θάνατος των άλλων πλέον θεωρούνται φυσιολογικό πεπρωμένο που δεν αξίζει να ενοχλήσει την χορτασμένη μας ευμάρεια. Η εφιαλτική σιωπή έχει κυριεύσει τους πάντες - και τα λόγια μας (τα λόγια ολονών - ακόμη και τα δικά μου) μοιάζουν να την πολλαπλασιάζουν.

Πρέπει να βρούμε μια νέα γλώσσα που να σπάζει την απαίσια φονική σιωπή μας.

Θανάσης Τριαρίδης

- Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και δίνονται με βάση τη σειρά προσέλευσης 1 ώρα πριν την παράσταση. Όσο νωρίτερα επισκεφθείς το ταμείο του θεάτρου, τόσο καλύτερη θέση θα αντιστοιχηθεί στο κουπόνι σου.

- Προσέλευση τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει, για αποφυγή συνωστισμού και ορισμού καλύτερης δυνατής θέσης.

- Δυνατότητα παραλαβής θέσης και τις προηγούμενες ημέρες από το ταμείο του θεάτρου κατά τις ώρες λειτουργίας του: Δευτέρα έως Κυριακή 17:00-22:00. Τηλέφωνο Ταμείου: 6906467283.

- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.

- Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

Στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 35, σε έναν από τους πιο γνώριμους και κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στεγάζεται το Θέατρο «Αθήναιον».

Το ιστορικό αυτό θέατρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 ως θερινός κινηματογράφος και στη συνέχεια από το 1980 έκανε το ντεμπούτο του ως θέατρο με μύθους του χώρου όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Μίμης Φωτόπουλος και νεότεροι όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.α. Το θέατρο ανήκει στη δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Το Θέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο αίθουσες χωρητικότητας 361 και 135 θέσεων αντίστοιχα, μεγάλο φουαγιέ, 8 καμαρίνια, πλήρη φωτιστικό και ηχητικό εξοπλισμό.

Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
https://cineathinaion.gr/
6906 467283

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

  • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
  • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

Δείτε σχετικές προσφορές!