Θέατρο | Συναυλίες (Όλα)

8€ από 10€: Παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» | Πολιτεία Θεάτρου

Για 3 Τελευταίες Παραστάσεις!

8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού», του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ!

Το κλασικό, διαχρονικό έργο που παρουσιάζει τον άνθρωπο δέσμιο των κοινωνικών συμβάσεων να οδηγείται με βεβαιότητα στην παράνοια, στην Πολιτεία Θεάτρου, τις Κυριακές του Μαρτίου!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-20%
Κερδίζεις
2,00€
Αγορές
88

8€ από 10€: Παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» | Πολιτεία Θεάτρου

Για 3 Τελευταίες Παραστάσεις!

8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού», του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ!

Το κλασικό, διαχρονικό έργο που παρουσιάζει τον άνθρωπο δέσμιο των κοινωνικών συμβάσεων να οδηγείται με βεβαιότητα στην παράνοια, στην Πολιτεία Θεάτρου, τις Κυριακές του Μαρτίου!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
88 Αγορές
-20% Έκπτωση
Κερδίζεις 2,00€
 • 8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού», στην Πολιτεία Θεάτρου!

  - Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης είναι 10€.
  - Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
  - Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα: 2310 285452 | 2310 272909 | 6974195079
  - Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
  - Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο.
  - Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και:
  για ηλικίες 4 έως 17 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα από self test 24 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών
  για άτομα άνω των 18 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης


Πολιτεία Θεάτρου  (Ολύμπου 88, Θεσσαλονίκη)

Παραστάσεις:
Κυριακή 13 Μαρτίου - 19:30
Κυριακή 20 Μαρτίου - 19:30
Κυριακή 27 Μαρτίου - 19:30

Κατόπιν απαιτήσεως φίλων θεατών, Το Ημερολόγιο ενός Τρελού επιστρέφει στην Πολιτεία Θεάτρου για 3 τελευταίες παραστάσεις. Ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, κάνοντάς το να φαντάζει ακόμα πιο επίκαιρο, αφού η «παράνοια» έχει προαχθεί πλέον στις μέρες μας σε απλή καθημερινότητα... Ένας κλασικός μονόλογος, ένα έργο συμβολικό, για το πως τα κοινωνικά πρότυπα και ζητούμενα μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στην τρέλα. Χιουμοριστικό και συγχρόνως εντελώς, μα εντελώς, πικρό και δραματικό, όπως και η ίδια ή ζωή.

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία
Μαρία Μπαλτατζή

Νικολάι Γκόγκολ
Το Ημερολόγιο ενός Τρελού
σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή

Κατόπιν απαιτήσεως φίλων θεατών, Το Ημερολόγιο ενός Τρελού επιστρέφει στην Πολιτεία Θεάτρου για 3 τελευταίες παραστάσεις.

Από τα σημαντικότερα έργα του Νικολάι Γκόγκολ, ένα διαμαντάκι της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, κάνοντάς το να φαντάζει ακόμα πιο επίκαιρο, αφού η «παράνοια» έχει προαχθεί πλέον στις μέρες μας σε απλή καθημερινότητα... Ένας κλασικός μονόλογος, ένα έργο συμβολικό, για το πως τα κοινωνικά πρότυπα και ζητούμενα μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στην τρέλα. Χιουμοριστικό και συγχρόνως εντελώς, μα εντελώς, πικρό και δραματικό, όπως και η ίδια ή ζωή. Η μεγάλη φαρσοκωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στην σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν. 

Η μοναξιά του ουρλιάζει! Τόσο σημερινό και τόσο απειλητικά επικίνδυνο! Όπως στη ζωή, το γέλιο μπερδεύεται με το δάκρυ και το δάκρυ με τη χαρά της ζωής. Καυστικό, σαρκαστικό, διαχρονικό, αλλά επίσης και βαθιά βιογραφικό, καθώς και ο ίδιος ο Γκόγκολ έπασχε από ψυχώσεις που στο τέλος τον οδήγησαν στο θάνατο. Με σαφήνεια αληθινά προφητική, δείχνει το δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος προς την τρέλα και τον θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς ο ήρωάς του Ποπρίτσιν (43 ετών).

Ο Γκόγκολ με χειρουργική μαεστρία οδηγεί το νυστέρι του στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίτσιν, καταγράφοντας την μίζερη ζωή ενός ταπεινού χαμηλόβαθμου υπουργικού υπαλλήλου της Τσαρικής δημόσιας διοίκησης, την καθημερινή ψυχική δοκιμασία στην αντιμετώπιση μιας αλαζονικής ιεραρχίας, την μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες μέχρι την «ελευθερία» του μυαλού, το «πέταγμα» της ύπαρξης για το Ανώτερο Εγώ του! Μια πορεία που προκαλείται από μια σειρά ταπεινωτικών περιστατικών στην καριέρα του υπαλληλάκου και εκδηλώνεται με αφορμή τον ανομολόγητο έρωτά του προς την κόρη του διευθυντή του. 

Οι κοινωνικές ανισότητες δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια, αλλά εκείνος την λαχταρά όλο και περισσότερο. Αυτός ο ανεκπλήρωτος έρωτας τον οδηγεί στην συνειδητοποίηση ότι χωρίς κάποιο αξίωμα και χωρίς χρήματα δε μπορεί να την κερδίσει. Η απογοήτευση που νιώθει γι’ αυτήν του την αδυναμία σταδιακά τον βυθίζει σε μεγαλομανείς ψυχώσεις, για να καταλήξει στο απελευθερωτικό μεγαλείο της παράνοιας και να οδηγηθεί στο φρενοκομείο. 

Είναι άραγε ο έρωτας αυτός η αιτία; Όχι! Αιτία είναι η υποτίμηση μιας προσωπικότητας από την ταξικότητα της κοινωνίας, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, πράγμα που καθιστά το κείμενο καθ’ εαυτό ιδιαίτερα επίκαιρο.
Ο ήρωας προσκολλημένος στις νευρώσεις του και στις παγίδες της άγευστης ζωής του, φυλακισμένος στο «κελί» της ύπαρξης και της κοινωνικής του τάξης, αγωνίζεται να κατανοήσει τον εαυτό του και τον κόσμο. Η άρνησή του να αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα, τον οδηγεί στην τρέλα, το μόνο ίσως καταφύγιο των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων. Κι αυτό γιατί όσα συμβαίνουν στην ζωή, είναι τόσο εξωφρενικά, που μοιάζουν αποκυήματα της φαντασίας ενός...τρελού... που έχει να επιλέξει ανάμεσα στην «…τρέλα και στον θάνατο!» σαν φυσικές συνέπειες της κοινωνικής τελμάτωσης που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία

Μαρία Μπαλτατζή

- Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. 
- Προσέλευση τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει,
για αποφυγή συνωστισμού.
- Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα: 2310 285452 | 2310 272909 | 6974195079.
- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.
- Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και:
για ηλικίες 4 έως 17 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα από self test 24 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών
για άτομα άνω των 18 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
- Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

O Θεατρικός Οργανισμός ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο 2007. Ο διακριτικός τίτλος της - εμπνευσμένος από την Πολιτεία του Πλάτωνα- δίνει και το στίγμα της, καθώς η συμμετοχή στα θεατρικά δρώμενα είναι μια διαδικασία συλλογική, η οποία ευνοεί τη συμφιλίωση, την αλληλεγγύη και τη συνεργατικότητα, αφού στόχος είναι η επιτυχής επίτευξη μιας κοινής δημιουργικής δραστηριότητας.

Από τον Οκτώβριο του 2008 διαθέτει ιδιόκτητο μόνιμο Θεατρικό Σαλόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ολύμπου 88) με στόχο να προσφέρει σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς της, τέρψη περισσοτέρων από μιας αισθήσεων-όπως συνήθιζαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού εδώ του τόπου-δηλαδή τέρψη όρασης, ακοής, όσφρησης, γεύσης και πάνω απ' όλα ψυχής.

Οι επισκέπτες του θεάτρου μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και μετά από αυτήν, ακούγοντας μουσική απ' όλο τον κόσμο μέσα στο ζεστό, οικείο και φιλικό περιβάλλον της θεατρικής στέγης.

Στον χώρο της «Πολιτείας» πραγματοποιούνται και θεατρικά μαθήματα, με παραστάσεις που συγκέντρωσαν πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια.

Από τον Μάρτιο 2007 έως και σήμερα ο Θίασός της «Πολιτείας» έχει παρουσιάσει πάνω από 80 θεατρικές παραγωγές της ελληνικής και ξένης δραματουργίας (μονόπρακτα, πολύπρακτα και παιδικά).

Ολύμπου 88, Κέντρο
https://politeiatheatrou.blogspot.com/
2310 272909 & 2310 285452

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

 • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
 • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

Δείτε σχετικές προσφορές!