Θέατρο | Συναυλίες

Από 7€: Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» του Ίψεν | Θέατρο Αμαλία


Από 7€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» του Χένρικ Ίψεν, στο Θέατρο Αμαλία, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου!

Το κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας που παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο έως και σήμερα!

10,00€
7,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-30%
Κερδίζεις
3,00€
Αγορές
105

Από 7€: Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» του Ίψεν | Θέατρο Αμαλία


Από 7€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» του Χένρικ Ίψεν, στο Θέατρο Αμαλία, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου!

Το κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας που παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο έως και σήμερα!

10,00€
7,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
105 Αγορές
-30% Έκπτωση
Κερδίζεις 3,00€
  • 7€ από 10για Είσοδο 1 Ατόμου σε Θέση Εξώστη στη Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» στο Θέατρο Αμαλία
  • 9€ από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου σε Θέση Πλατείας στη Θεατρική Παράσταση «Βρυκόλακες» στο Θέατρο Αμαλία

- Πρόγραμμα Παραστάσεων: 
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου - 21:00

- Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης θα είναι 10€ για θέση εξώστη και 12€ για θέση πλατείας.
- Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
- Οι θέσεις είναι αριθμημένες και δίνονται βάσει προσέλευσης στον χώρο της παράστασης. Παραλαμβάνονται από το ταμείο του θεάτρου 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης ή τις προηγούμενες ημέρες [Περισσότερα στο «Όροι Χρήσης» παρακάτω].
- Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο.


Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη)

Γραμμένο το 1881, οι "Βρυκόλακες" πραγματεύονται, μέσα από τη δραματική περιγραφή της οικογένειας των Άλβινγκ, την κοινωνική υποκρισία που στοιχειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, και επιδιώκει να αμφισβητήσει τους παραδοσιακούς ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας: γάμο, θρησκεία και πατριαρχία. Ένα έργο που αντιμετωπίζει ανοιχτά και με τόλμη θέματα όπως η ευθανασία, η ενδοοικογενειακή βία, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ακόμη και η αιμομιξία – θέματα που παραμένουν αμφιλεγόμενα ακόμη και σήμερα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστολίδης, Παίζουν οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφάνισης: Ρεγγίνα: Δέσποινα Γιάγκογλου, Ένγκστραντ: Άρης Ορφανίδης, Μάντερς: Λευτέρης Κορυφίδης, Κυρία Άλβινγκ: Μαίρη Μεγγιάνη, Όσβαλντ: Θανάσης Μπιζέτας, Μουσική συνοδεία (τσέλο): Δημήτρης Ρογάρης, Σκηνικά: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Φωτογράφηση: Χάρης Κουρουζίδης, Διοργάνωση: Όμιλος Φίλων θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

----> Δες ΕΔΩ τους αναλυτικούς Όρους Χρήσης των Κουπονιών για Θεάματα

"ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ" του Χένρικ Ίψεν

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας θα παρουσιάσει τους "Βρυκόλακες" του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Κώστα Αποστολίδη, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00, στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χένρικ Ίψεν (Henrik Ibsen, 20 Μαρτίου 1828 - 23 Μαΐου 1906) ήταν Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του μοντερνισμού στο θέατρο και αναφέρεται συχνά ως ο πατέρας του ρεαλισμού και ένας από τους πιο επιδραστικούς θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του.

Γραμμένο το 1881, οι "Βρυκόλακες" πραγματεύονται, μέσα από τη δραματική περιγραφή της οικογένειας των Άλβινγκ, την κοινωνική υποκρισία που στοιχειώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, και επιδιώκει να αμφισβητήσει τους παραδοσιακούς ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας: γάμο, θρησκεία και πατριαρχία. Όταν το έργο έκανε πρεμιέρα το 1882, προκάλεσε οργή. Αυτό δεν είναι τόσο παράξενο αν σκεφτεί κανείς τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι 141 χρόνια μετά παραμένει εξαιρετικά σύγχρονο, καθώς είναι ένα έργο που εγείρει ακόμη βασανιστικά ερωτήματα. Που ταράζει. Ένα έργο που αντιμετωπίζει ανοιχτά και με τόλμη θέματα όπως η ευθανασία, η ενδοοικογενειακή βία, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ακόμη και η αιμομιξία – θέματα που παραμένουν αμφιλεγόμενα ακόμη και σήμερα.

Συχνά ο Ίψεν επιλέγει γυναικείους χαρακτήρες για να εκφράσει τις αιρετικές τους απόψεις. Όπως και στα άλλα σπουδαία του έργα

(Έντα Γκάμπλερ, Ένα Κουκλόσπιτο (Νόρα)), ο Ίψεν στους "Βρυκόλακες" παρουσιάζει έναν ακόμη ισχυρό γυναικείο χαρακτήρα με τεράστιες ικανότητες και δύναμη, που όμως, από πολύ νεαρή ηλικία, έχει συντριβεί υπό το βάρος των προσδοκιών της κοινωνίας από αυτήν.

Ο τίτλος, αναφέρεται κυρίως στο στοιχείο της κληρονομικότητας που είναι και το κυρίαρχο θέμα του έργου, καθώς και το στοιχείο της "επανάληψης" μιας ιστορίας, που ενώ οι ήρωες πίστευαν ότι είχε θαφτεί στο βάθος των χρόνων και στα πέπλα της λήθης, αυτή "βρυκολακιάζει" και σαν φάντασμα εμφανίζεται ολοζώντανη μπροστά τους. Αλλά καταφανώς οι βρυκόλακες του παρελθόντος που στοιχειώνουν την κ. Άλβιγκ, είναι τα φαντάσματα της ηθικής και της παράδοσης που επιδιώκουν να μας κρατήσουν εγκλωβισμένους σε μια συγκεκριμένη στάση ζωής, η οποία εμποδίζει την κοινωνία μας να αλλάξει και να εξελιχθεί.

Με αρχέτυπα από τις ελληνικές τραγωδίες, οι χαρακτήρες δοκιμάζονται σκληρά από τη μοίρα. Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις και οι ατιμώρητες αμαρτίες των νεκρών, μεταβιβάζονται στους ζωντανούς, διαλύοντάς τους, μέχρι να επέλθει η αναπόφευκτη κάθαρση.

Παίζουν οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφάνισης:

Ρεγγίνα: Δέσποινα Γιάγκογλου

Ένγκστραντ: Άρης Ορφανίδης

Μάντερς: Λευτέρης Κορυφίδης

Κυρία Άλβινγκ: Μαίρη Μεγγιάνη Όσβαλντ: Θανάσης Μπιζέτας Μουσική συνοδεία(τσέλο):Δημήτρης Ρογάρης

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ισαβέλλα Κωνσταντούδη.

Φωτογράφηση: Χάρης Κουρουζίδης

Διοργάνωση: Όμιλος Φίλων θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

- Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και δίνονται με βάση τη διαθεσιμότητα και τη σειρά προσέλευσης. Όσο νωρίτερα επισκεφθείς το ταμείο του θεάτρου, τόσο καλύτερη θέση θα αντιστοιχηθεί στο κουπόνι σου.

- Προσέλευση τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει, για αποφυγή συνωστισμού και ορισμού καλύτερης δυνατής θέσης.

- Δυνατότητα παραλαβής θέσης και τις προηγούμενες ημέρες από το ταμείο του θεάτρου κατά τις ώρες λειτουργίας του: Δευτέρα έως Κυριακή: Ώρες 10:30-14:30 & 17:30-21:30. Πληροφορίες (Ταμείο Θεάτρου Αμαλία): 2310842509

- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.

- Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

Ένα από τα ιστορικότερα θέατρα της πόλης, το Θέατρο Αμαλία, ξανάνοιξε τις πύλες του στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, έτοιμο να προσφέρει και πάλι έντονες συγκινήσεις.

Σπίτι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης για περίπου 25 χρόνια, έχει παρουσιάσει παραστάσεις που έγραψαν ιστορία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της πόλης.

Φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία πάνω από 100 παραστάσεις, σε αλησμόνητες sold out βραδιές. Αλλά όχι μόνο αυτό. Αποτέλεσε πόλο έλξης, έναν τόπο συνάντησης, ένα δημιουργικό καταφύγιο για ανθρώπους που έψαχναν μία διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση.

Κλειστό από το το 2012, το 2016 το Θέατρο Αμαλία ξανάνοιξε για λίγο διάστημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μείνει ανοιχτό παρά μόνο για μήνες.

Οι νέοι διαχειριστές του θεάτρου Αμαλία και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και φυσικά να αποκτήσει το Θέατρο Αμαλία ξανά την αίγλη του παρελθόντος. Το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας του φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα, ανεβάζοντας επιλεγμένες σπουδαίες παραστάσεις.

Ταμείο Θεάτρου Αμαλία: Καθημερινά 10:30-14:30 & 17:30-21:30

Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
2310 842509

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

  • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
  • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

Δείτε σχετικές προσφορές!