Θέατρο | Συναυλίες (Όλα)

8€ από 10€: Παράσταση «Στο Λόφο με τα Άλικα Πεύκα» | Θέατρο Αμαλία

8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Στο Λόφο με τα Άλικα Πεύκα», του σπουδαίου ποιητή και συγγραφέα ελληνικής καταγωγής Ούγκο Φόσκολο!

Ένα υπαρξιακό έργο που μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο, σε Διασκευή και Σκηνοθεσία Νίκου Ορτετζάτου, στο Θέατρο Αμαλία!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-20%
Κερδίζεις
2,00€
Αγορές
43

8€ από 10€: Παράσταση «Στο Λόφο με τα Άλικα Πεύκα» | Θέατρο Αμαλία

8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Στο Λόφο με τα Άλικα Πεύκα», του σπουδαίου ποιητή και συγγραφέα ελληνικής καταγωγής Ούγκο Φόσκολο!

Ένα υπαρξιακό έργο που μιλάει για τον σύγχρονο άνθρωπο, σε Διασκευή και Σκηνοθεσία Νίκου Ορτετζάτου, στο Θέατρο Αμαλία!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
43 Αγορές
-20% Έκπτωση
Κερδίζεις 2,00€
 • 8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Θεατρική Παράσταση «Στο Λόφο με τα Άλικα Πεύκα», στο Θέατρο Αμαλία

  - Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης είναι 10€.
  - Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
  - Οι θέσεις δίνονται από το ταμείο του θεάτρου 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης, ή τις προηγούμενες ημέρες, με βάση τη σειρά προσέλευσης. [Περισσότερα στο «Όροι Χρήσης» παρακάτω].
  - Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
  - Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο.
  - Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
  - Δες παρακάτω σε ποιες παραστάσεις θα γίνονται δεκτά και τα rapid tests έως 48 ωρών και τα μοριακά tests (pcr) έως 72 ωρών.


Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη)

- Παρασκευή 5 Νοεμβρίου - 21:00
- Σάββατο 6 Νοεμβρίου - 21:00
- Κυριακή 7 Νοεμβρίου - 21:00 
- Πέμπτη 11 Νοεμβρίου - 21:00
- Παρασκευή 12 Νοεμβρίου - 21:00
- Σάββατο 13 Νοεμβρίου - 21:00
- Κυριακή 14 Νοεμβρίου - 21:00
- Πέμπτη 18 Νοεμβρίου - 21:00 * Δεκτά και τα rapid tests έως 48 ωρών και pcr έως 72 ωρών
- Παρασκευή 19 Νοεμβρίου - 21:00 * Δεκτά και τα rapid tests έως 48 ωρών και pcr έως 72 ωρών
- Σάββατο 20 Νοεμβρίου - 21:00
- Κυριακή 21 Νοεμβρίου - 21:00
- Πέμπτη 25 Νοεμβρίου - 21:00 
- Παρασκευή 26 Νοεμβρίου - 21:00 
- Σάββατο 27 Νοεμβρίου - 21:00
- Κυριακή 28 Νοεμβρίου - 21:00

Οι τελευταίες επιστολές του Τζιάκοπο Όρτις είναι ένα από τα πρώτα και πιο εκρηκτικά του Ούγκο Φόσκολο. Το νεανικό αυτό έργο του χαρακτηρίζεται από δραματικά και ρομαντικά στοιχεία, προσωποποιεί τις εμπειρίες του, τα πάθη του και τα συναισθήματά του φτιάχνοντας τον Τζιάκοπο με σκοπό να μιλήσει για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Ούγκο Φόσκολο, Μετάφραση-Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ορτετζάτος, Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος, Σκηνικό: Μαρίνα Γκούμλα, Κοστούμια: Χριστίνα Θαλασσά, Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος, Σχεδιασμός φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ράπαντα, Παίζουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Μαρία Αλεξανδρίδου, Άγγελος Γουγούσης, Προώθηση: Κωνσταντίνος Δελαβερίδης, Φωτογραφίες: Δήμητρα Κουσκουβάτα

UGO FOSCOLO
Στο λόφο με τα άλικα πεύκα
(Le ultime lettere di Jacopo Ortis)

Οι τελευταίες επιστολές του Τζιάκοπο Όρτις, είναι ένα από τα πρώτα και πιο εκρηκτικά του Ούγκο Φοσκολο. Το νεανικό αυτό έργο του χαρακτηρίζεται από δραματικά και ρομαντικά στοιχεία, προσωποποιεί τις εμπειρίες του, τα πάθη του και τα συναισθήματά του φτιάχνοντας τον Τζιάκοπο με σκοπό να μιλήσει για τον σύγχρονο άνθρωπο.
Γόνος μεγάλης βενετσιάνικης οικογένειας, του Αντρέα Φώσκολου και της Διαμαντίνας Σπάθη.
Αφού πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί, μετά το θάνατο του πατέρα του μετακομίζει με τη μητέρα του και τα αδέρφια του στη Βενετία. Νέος φιλόδοξος με έντονη ποιητική φύση, ενστερνίζεται επαναστατικές δημοκρατικές ιδέες και προωθεί την ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Το λογοτεχνικό του ταμπεραμέντο τροφοδοτείται από τις ιδέες του, τις εμπειρίες του και τα ερωτικά του πάθη αναδεικνύοντας τον έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του νεοκλασικισμού και του πρώιμου ρομαντισμού.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση ακολουθώντας τα βήματα του νέου Τζιάκοπο που τον οδηγούν ανεπιστρεπτί σε μια λυτρωτική αυτοκτονία θέλει να σκιαγραφήσει την εικόνα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που δεν απέχει από τη δική μας. Μιας κοινωνίας που θέτει τη λογική απέναντι στο συναίσθημα, τη μετριοπάθεια απέναντι στην αρετή και την ανικανότητα απέναντι στο πάθος. Μιας κοινωνίας που κραυγάζει πένθιμα για την αλλοτριωμένη της ύπαρξη, για την ανάσταση των υψηλών ιδεών, για τον χαμένο ανθρωπισμό της και την κατακερματισμένη μεγαλοψυχία της, μα παραμένει σκληρή, ιδιοτελής και απαθής.

Ο Διονύσιος Σολωμός γράφει για τον Όρτις του Φώσκολο: […]Διαβάστε πόσο τον συνεπαίρνει η αγάπη για την πατρίδα του, η ευσπλαχνία για τον φτωχό, ο σεβασμός για τα μεγάλα πνεύματα και τους γονείς του, το δέος απέναντι στα ιερά κείμενα που τα διαβάζει ακόμα και μια στιγμή προτού πεθάνει, ο άκρατος θαυμασμός για τις ομορφιές της πλάσης, αγάπες που ο ίδιος ο Φώσκολο είχε στην ψυχή του κι έτσι μπόρεσε να τις χρωματίσει ζωηρά
Elogio di Ugo Foscolo Άπαντα, τόμος Β’, εκδόσεις Ίκαρος, 1955, σελ. 189

Συγγραφέας: Ούγκο Φόσκολο
Μετάφραση-Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ορτετζάτος
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος
Σκηνικό: Μαρίνα Γκούμλα
Κοστούμια: Χριστίνα Θααλασσά
Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ράπαντα

Παίζουν
Δημήτρης Δάγκαλης
Μαρία Αλεξανδρίδου
Άγγελος Γουγούσης

Προώθηση: Κωνσταντίνος Δελαβερίδης
Φωτογραφίες: Δήμητρα Κουσκουβάτα


Ημέρες παραστάσεων Πέμπτη με Κυριακή στις 21.00 από 5 Νοεμβρίου 2021, στο θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71)


Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Με την υποστήριξη και τη συνεργασία του τμήματος ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

- Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. Οι θέσεις δίνονται με βάση τη διαθεσιμότητα και τη σειρά προσέλευσης. Όσο νωρίτερα επισκεφθείς το ταμείο του θεάτρου, τόσο καλύτερη θέση θα αντιστοιχηθεί στο κουπόνι σου.

- Προσέλευση τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει,
για αποφυγή συνωστισμού και ορισμού καλύτερης δυνατής θέσης.

- Δυνατότητα παραλαβής θέσης και τις προηγούμενες ημέρες από το ταμείο του
θεάτρου κατά τις ώρες λειτουργίας του: Δευτέρα έως Κυριακή: Ώρες 10:30-14:30 & 17:30-21:30. Πληροφορίες (Ταμείο Θεάτρου Αμαλία): 2310 842509

- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.

- Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και:
για ηλικίες 4 έως 17 ετών με self test 24ώρου
για άτομα άνω των 18 ετών: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
* Δες στην Περιγραφή Προσφοράς σε ποιες παραστάσεις θα γίνονται δεκτά και τα rapid tests έως 48 ωρών και τα μοριακά tests (pcr) έως 72 ωρών.

- Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

Ένα από τα ιστορικότερα θέατρα της πόλης, το Θέατρο Αμαλία, ξανάνοιξε τις πύλες του στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, έτοιμο να προσφέρει και πάλι έντονες συγκινήσεις.

Σπίτι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης για περίπου 25 χρόνια, έχει παρουσιάσει παραστάσεις που έγραψαν ιστορία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της πόλης.

Φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία πάνω από 100 παραστάσεις, σε αλησμόνητες sold out βραδιές. Αλλά όχι μόνο αυτό. Αποτέλεσε πόλο έλξης, έναν τόπο συνάντησης, ένα δημιουργικό καταφύγιο για ανθρώπους που έψαχναν μία διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση.

Κλειστό από το το 2012, το 2016 το Θέατρο Αμαλία ξανάνοιξε για λίγο διάστημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μείνει ανοιχτό παρά μόνο για μήνες.

Οι νέοι διαχειριστές του θεάτρου Αμαλία και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και φυσικά να αποκτήσει το Θέατρο Αμαλία ξανά την αίγλη του παρελθόντος. Το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας του φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα, ανεβάζοντας επιλεγμένες σπουδαίες παραστάσεις.

Ταμείο Θεάτρου Αμαλία: Καθημερινά 10:30-14:30 & 17:30-21:30

Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
2310 842509

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

 • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
 • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ