Θέατρο | Συναυλίες

Από 8€: «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα»!

Tο Goldmall.gr σε πάει... Συναυλία & Θέατρο!

Από 8€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα»!

Ένα οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, με χιούμορ, μουσική και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη, στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-20%
Κερδίζεις
2,00€
Αγορές
20

Από 8€: «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα»!

Tο Goldmall.gr σε πάει... Συναυλία & Θέατρο!

Από 8€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα»!

Ένα οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, με χιούμορ, μουσική και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη, στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου!

10,00€
8,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
20 Αγορές
-20% Έκπτωση
Κερδίζεις 2,00€

    Μουσικοθεατρική Παράσταση «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα: Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα» στη Μονή Λαζαριστών!

      • 15€ από 18€ για Είσοδο 1 Ατόμου στην Α' Ζώνη
      • 12€ από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Β' Ζώνη
      • 8€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Γ' Ζώνη (Κερκίδες)

          Ημερομηνία Παράστασης

          Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:00 

          * Προσέλευση στον χώρο έως 20:00 για αποφυγή συνωστισμού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00.

          Στον φωτισμένο μπερντέ ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Σωτηρία Μπέλλου και άλλους σπουδαίους ρεμπέτες και μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους. Όλοι οι συνθέτες σε γιγαντοφιγούρες συνομιλούν όχι μόνο με τον Καραγκιόζη αλλά και με το κοινό. Μια παράσταση θεάτρου σκιών που εξιστορεί την ιστορία του ρεμπέτικου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

          Συντελεστές
          Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς
          Σπύρος Πατράς: μπουζούκι, τραγούδι
          Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, τραγούδι
          Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
          Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν
          Θέατρο Σκιών: Σύλληψη: Ηλίας Καρελλάς
          Στον μπερντέ: Άθως Δανέλης, Απόστολος Γραββάνης


          Πώς λειτουργεί
          Βήμα 1: Απόκτησε κουπόνι εισόδου από το GoldMall.gr επιλέγοντας έναν από τους τρόπους αγοράς και εξασφάλισε την είσοδό σου στην εκδήλωση! Μπορείς να αγοράσεις όσα κουπόνια επιθυμείς μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων κουπονιών.
          Βήμα 2: Τα κουπόνια που αγόρασες θα τα βρεις στο Προφίλ σου.
          Βήμα 3: Έρχεσαι στον χώρο του θεάτρου που επέλεξες και επιδεικνύεις το κουπόνι σου πρέπει εκτυπωμένο ή από κινητό.

          ----> Δες ΕΔΩ τους αναλυτικούς Όρους των Εισιτήριων

          ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ:
          ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ... ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ
          Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021
          Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2021
          Μια Πρωτότυπη Παράσταση
          Θεάτρου Σκιών και Λαϊκής Ορχήστρας
          Για Μικρούς και Μεγάλους

          Ένα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στον χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

          Στον φωτισμένο μπερντέ ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Απόστολο Χατζηχρήστο, τη Μαρίκα Νίνου, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τη Σωτηρία Μπέλλου, που μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους. Όλοι οι συνθέτες σε γιγαντοφιγούρες συνομιλούν όχι μόνο με τον Καραγκιόζη αλλά και με το κοινό.

          Φραγκοσυριανή, Καροτσέρη τράβα, Τα καβουράκια, Μινόρε της αυγής, Θέλω στα μπουζούκια, Λεμονάδικα, Εγώ πληρώνω τα μάτια π' αγαπώ, Απόψε στις ακρογιαλιές και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια παρουσιάζονται σε ένα μοναδικό θέαμα που συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη ζωντανή ρεμπέτικη, λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

          Το Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα είναι και ένας φόρος τιμής στον αξέχαστο Θεσσαλονικιό ρεμπέτη Αγάθωνα, καθώς ήταν η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε. Τώρα στη θέση του εμφανίζεται ο Σπύρος Πατράς, γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, που συναντά στη σκηνή τη μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και μας προσκαλούν σε αυτή τη μουσική παράσταση-έκπληξη!

          Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης ήταν ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους του ρεμπέτικου, βαθύς γνώστης του, αφοσιωμένος, ακριβής και καλλίφωνος. Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε το 1977 με το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που ο ίδιος ίδρυσε, για να συνεχιστεί το 1981 στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς και τραγουδιστές και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε την καλλιτεχνική του διαδρομή. Σημαντική είναι η προσφορά του στη διαφύλαξη και διάσωση του ρεμπέτικου τραγουδιού με την ανάδειξη παλιών ξεχασμένων και άγνωστων στο σύγχρονο κοινό τραγουδιών, που είχε συγκεντρώσει στο προσωπικό του αρχείο. Ρεμπέτικα τραγούδια έγραψε και ο ίδιος, ενώ υπήρξε και δεξιοτέχνης μουσικός όλων των έγχορδων νυκτών μουσικών οργάνων του ρεμπέτικου. Έφυγε στις 5 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 65 ετών

          Συντελεστές

          Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι, μπαγλαμάς

          Σπύρος Πατράς: μπουζούκι, τραγούδι

          Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα, τραγούδι

          Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί

          Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν

          Θέατρο Σκιών

          Σύλληψη: Ηλίας Καρελλάς

          Στον μπερντέ: Άθως Δανέλης, Απόστολος Γραββάνης

          ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

          Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

          Ώρα έναρξης - 21.00

          - Ισχύει για Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα έναρξης 21:00).
          - Προσέλευση στον χώρο έως 20:00 για αποφυγή συνωστισμού. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00.
          - Κάθε κουπόνι ισχύει για 1 άτομο.
          - Δυνατότητα απεριόριστων αγορών. 
          - Απαραίτητη η επίδειξη του κωδικού του κουπονιού σε κινητό ή εκτυπωμένο, στο ταμείο του θεάτρου πριν την έναρξη της παράστασης.
          - Οι θέσεις δίνονται από το ταμείο κατά την προσέλευσή σας. Η νωρίτερη δυνατή προσέλευση εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή θέση.
          - Δυνατότητα ακύρωσης ή αλλαγής κουπονιών μόνο έως 1 ημέρα πριν την επιλεγμένη ημερομηνία παράστασης και έως τις 18:00, με email στο sales@goldmall.gr από τη διεύθυνση email εγγραφής σου στο GoldMall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο ή Κυριακή, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση γίνεται δεκτή έως την προηγούμενη εργάσιμη στις 18:00. Δεν γίνονται δεκτές αλλαγές ή ακυρώσεις με άλλον τρόπο, δεν γίνονται δεκτές ακυρώσεις μετά το πέρας του παραπάνω χρονικού ορίου. Ακυρώσεις κατ' εξαίρεσιν μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο για σοβαρό λόγο και εάν το επιτρέψει ο διοργανωτής και μόνο με email στο sales@goldmall.gr.

          Η Μονή Λαζαριστών χτίστηκε το 1886 από τους μοναχούς του τάγματος του Αγίου Βικεντίου του Παύλου, που έγιναν γνωστοί ευρύτερα από την έδρα του τάγματος στην εκκλησία Saint-Lazare στο Παρίσι. Οι Λαζαριστές που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα περί το τέλος του 18ου - αρχές 19ου αιώνα είχαν ως κύριο στόχο, εκτός από τη φροντίδα και περίθαλψη των φτωχών, την μόρφωση των κληρικών και την εξάπλωση του καθολικισμού.

          Η Μονή Λαζαριστών κρίθηκε ετοιμόρροπη το 1978, λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι σεισμοί και εγκαταλείφθηκε. Το 1980 το κτίριο κηρύχθηκε διατηρητέο λόγω της ιστορικής αλλά και αρχιτεκτονικής του σημασίας. Το 1983 αγοράστηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για τον εορτασμό των 2300 χρόνων της Θεσσαλονίκης και χαρακτηρίστηκε Πολιτιστικό Κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα των μεγάλων έργων που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997" και το 1996 ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης και προσθήκης στο αρχικό κτίσμα. Το συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών αποπερατώθηκε το 1997 και άρχισε σταδιακά να διατίθεται στο κοινό με την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων.

          Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

          Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στον εμβληματικό χώρο της Μονής Λαζαριστών και αποτελεί ένα μοναδικό από κάθε άποψη γεγονός: καλλιτεχνικό, επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό.

          Η πρώτη διοργάνωση έγινε στη Μονή Λαζαριστών τον Ιούνιο του 1992 με αφορμή την ανάδειξη του κτηρίου του «Ιεροσπουδαστηρίου των Λαζαριστών». Στα επόμενα χρόνια, κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνταν ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ με φόντο το ερειπωμένο κτίριο και με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου. Το 2002 θεσμοθετείται και διοργανώνεται ένα πολύμορφο Φεστιβάλ με τα σημερινά χαρακτηριστικά του το οποίο εξελίσσεται συνεχώς.

          Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών εδώ και 26 χρόνια, κάθε χρόνο, φιλοξενεί εκατοντάδες καλλιτέχνες και δεκάδες παραστάσεις από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής παραγωγής, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες θεατές. Προσπαθώντας να διατηρεί μια ζωντανή σχέση με το κοινό εξελίσσεται και ενσωματώνει τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες εξελίξεις, φιλοδοξώντας να είναι σύγχρονο και ελκυστικό.

          Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αστική Εταιρεία της Μονής Λαζαριστών με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Παύλου Μελά, ενώ έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

          Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
          https://www.monilazariston.gr/
          2310 589200

          Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
          Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

          • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
          • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

          Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

          Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ

          Δείτε σχετικές προσφορές!