Θέατρο | Συναυλίες (Όλα)

10€ από 12€: Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου | Αμαλία

10€ από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου στο Ντοκιμαντέρ «Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου», στη Συναυλία με Βούλα Σαββίδη και Παντελή Θεοχαρίδη, με μελοποιημένα ποιήματά της, αλλά και στη Συζήτηση για τη ζωή και το έργο της! 

Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 21:00, στο Θέατρο Αμαλία!

12,00€
10,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-17%
Κερδίζεις
2,00€
Αγορές
53

10€ από 12€: Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου | Αμαλία

10€ από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου στο Ντοκιμαντέρ «Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου», στη Συναυλία με Βούλα Σαββίδη και Παντελή Θεοχαρίδη, με μελοποιημένα ποιήματά της, αλλά και στη Συζήτηση για τη ζωή και το έργο της! 

Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 21:00, στο Θέατρο Αμαλία!

12,00€
10,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
53 Αγορές
-17% Έκπτωση
Κερδίζεις 2,00€
  • 10€ από 12€ για Είσοδο 1 Ατόμου σε μία βραδιά αφιερωμένη στην Κατερίνα Γώγου, στο Θέατρο Αμαλία

INFO
* Προβολή Ντοκιμαντέρ «Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου», παρουσία του σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη
* Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ποιητή Τέλλο Φίλη και τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας και καθηγητή του Α.Π.Θ. στο Τμήμα Κινηματογράφου, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.
* Τέλος, θα λάβει χώρα συναυλία με τη Βούλα Σαββίδη και τον Παντελή Θεοχαρίδη, οι οποίοι θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου.

- Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης είναι 12€.
- Αποκλειστική προσφορά στη χαμηλότερη τιμή. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.
- Οι θέσεις δίνονται από το ταμείο του θεάτρου 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης, ή τις προηγούμενες ημέρες, με βάση τη σειρά προσέλευσης. [Περισσότερα στο «Όροι Χρήσης» παρακάτω].
- Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση.
- Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall από το κινητό σου ή εκτυπωμένο
- Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και:
για ηλικίες 4 έως 17 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα από self test 24 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών
για άτομα άνω των 18 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης


    Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη)

    - Δευτέρα 21 Μαρτίου - 21:00

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Αμαλία, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Κατερίνα Γώγου με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη, μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου και συζήτηση για τη ζωή και το έργο της.

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Αμαλία, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Κατερίνα Γώγου με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη, μελοποιημένα τραγούδια της Κατερίνας Γώγου και συζήτηση για την ζωή και το έργο της,

    1. Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου

    Κινηματογραφικό πορτρέτο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου (1940 - 1993). Ενα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες ανθρώπων που συμπορεύτηκαν με την πεισιθάνατη καλλιτέχνιδα, αλλά και δραματοποιημένες σκηνές, όπου η Λουκία Μιχαλοπούλου ενσαρκώνει ορισμένες οριακές στιγμές του «καταραμένου βίου» της Γώγου.
    Σπάνια μια ανθρώπινη διαδρομή έφερε κάποιον τόσο κοντά σε δυο αντίθετα άκρα όσο αυτή της Κατερίνας Γώγου. Δροσερή ενζενί, ηθοποιός του εμπορικού ελληνικού σινεμά στην δεκαετία του 60, ποπ κορίτσι που μασούσε τσίχλα ή γεμάτη ζωντάνια και θράσος υπηρέτρια, διπλανή στα θρανία της Αλίκης Βουγιουκλακη, μπορεί να μην έγινε ποτέ πρωταγωνίστρια, όμως η νεαρή Κατερίνα θα μπορούσε εύκολα να είχε μια τυπική καριέρα και μια ήσυχη, προβλέψιμη ζωή.
    Όμως το φρέσκο εκείνο κορίτσι καιγόταν από μια άλλη φλόγα, μια φωτιά που την μεταμόρφωσε στην πορεία σε κάτι εντελώς διαφορετικό σε μια ηθοποιό με βαρύ ίσκιο σε ταινίες σαν την «Παραγγελιά» ή το «Βαρύ Πεπόνι», σε μια γυναίκα που έφτιαχνε με τις λέξεις των ποιημάτων της το δικό της πορτρέτο στην πινακοθήκη των (καταραμένων) ηρώων μας.
    Η αμφισβήτηση της δεκαετίας του 70, ή άρνηση του αστικού καθωσπρεπισμού, η επαναστατική της γλώσσα, η πνευματική αυτονομία της, ο ατίθασος συχνά προβληματικός χαρακτήρας της, η παθολογική σχέση με την μητέρα και κυρίως την κόρη της, τα ναρκωτικά, η αυτοκτονία. Όλη η πορεία της ζωής της συντίθεται στο φιλμ του Αντώνη Μποσκοΐτη μέσα από συνεντεύξεις με ανθρώπους που τη γνώρισαν, μέσα από αποσπάσματα από ταινίες της, από βίντεο και φωτογραφίες, από τα ίδια τα ποιήματά της.
    Κι αν η επιλογή του σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου σαν μια φασματική αντανάκλαση της Γώγου σε δραματοποιημένες σεκάνς, είναι μια δημιουργική επιλογή (όχι αποτυχημένη μα μάλλον αχρείαστη), η δομή του ντοκιμαντέρ είναι κατά τα άλλα κλασσική, μα φροντισμένη. Και η εικόνα του στιλιζαρισμένα ενδιαφέρουσα και η έρευνα του αναμφίβολα επιμελής.
    Το αρχειακό υλικό, οι κουβέντες των ανθρώπων που μιλούν γι αυτή, η ίδια η προσωπικότητά της Γώγου, κάνουν την αφήγηση να παραμένει συναρπαστική. Όμως η αγάπη για την γυναίκα, για την καλλιτέχνη και κυρίως για τον μύθο της, δεν τυφλώνει τη ματιά του φιλμ, ούτε των ανθρώπων που μιλούν γι αυτή. Το ντοκιμαντέρ του Μποσκοΐτη δεν γίνεται ποτέ μια κουραστική αγιογραφία, αντίθετα κοιτάζει την ηρωίδα του με τον τρόπο των ανθρώπων που επιλέγει να την σκιαγραφήσουν.
    Και ίσως γι αυτό μερικές φορές τα συμπεράσματα που καλείσαι να βγάλεις δεν είναι πάντα απόλυτα σαφή, ίσως γι αυτό το αίνιγμα της Γώγου δεν αποκρυπτογραφείται πλήρως. Αλλά από την άλλη, πιθανότατα ακριβώς γι αυτό παραμένει ως το τέλος τόσο γοητευτικό...
    Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι Ρήγας Αξελός, Νάνος Βαλαωρίτης, Θοδωρής Βλαχάκης, Γιώργος Γαρμπής, Γιώργος Δάγλας, Μανώλης Δεστούνης, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Νίκος Καλογερόπουλος, Λίνα Καρανασοπούλου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κορδέλλας, Εύα Κουμαριανού, Μαρία Λαγγουρέλη, Όλια Λαζαρίδου, Θανάσης Νιάρχος, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λένα Πλάτωνος, Ελένη Πορτάλιου, Αγάπη - Βιργινία Σπυράτου, Ανδρέας Ταρνανάς, Γιάννης Φελέκης, Γιώργος Χρονάς, Γιώργος Ψωμόπουλος.

    2. Συζήτηση για την ζωή και το έργο της Κατερίνα Γώγου
    Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ποιητή Τέλλο Φίλη
    και τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας και καθηγητή του Α.Π.Θ.
    στο τμήμα κινηματογράφου Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

    3. Συναυλία με την Βούλα Σαββίδη και τον Παντελή Θεοχαρίδη

    Θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου
    η Βούλα Σαββίδη και ο Παντελής Θεοχαρίδης.

    Πληροφορίες
    Δευτέρα 21 Μαρτίου, ώρα 21.00

    Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310-842509

    - Το κουπόνι σου ανταλλάσσεται με θέση στο ταμείο του θεάτρου. Το κουπόνι εξασφαλίζει θέση στην παράσταση. Οι θέσεις δίνονται με βάση τη διαθεσιμότητα και τη σειρά προσέλευσης. Όσο νωρίτερα επισκεφθείς το ταμείο του θεάτρου, τόσο καλύτερη θέση θα αντιστοιχηθεί στο κουπόνι σου.

    - Προσέλευση τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης που έχεις επιλέξει, για αποφυγή συνωστισμού και ορισμού καλύτερης δυνατής θέσης.

    - Δυνατότητα παραλαβής θέσης και τις προηγούμενες ημέρες από το ταμείο του θεάτρου κατά τις ώρες λειτουργίας του: Δευτέρα έως Κυριακή: Ώρες 10:30-14:30 & 17:30-21:30. Πληροφορίες (Ταμείο Θεάτρου Αμαλία): 2310842509

    - Δείχνεις τον κωδικό κουπονιού GoldMall που αγόρασες, από το κινητό σου ή εκτυπωμένο στο ταμείο του θεάτρου.

    - Η είσοδος επιτρέπεται με χρήση μάσκας και:
    για ηλικίες 4 έως 17 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα από self test 24 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών
    για άτομα άνω των 18 ετών πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

    - Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγή ημερομηνίας κουπονιού μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr. Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση είναι εφικτή έως την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και έως τις 18:00.

    Ένα από τα ιστορικότερα θέατρα της πόλης, το Θέατρο Αμαλία, ξανάνοιξε τις πύλες του στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, έτοιμο να προσφέρει και πάλι έντονες συγκινήσεις.

    Σπίτι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης για περίπου 25 χρόνια, έχει παρουσιάσει παραστάσεις που έγραψαν ιστορία στο καλλιτεχνικό στερέωμα της πόλης.

    Φιλοξένησε με τεράστια επιτυχία πάνω από 100 παραστάσεις, σε αλησμόνητες sold out βραδιές. Αλλά όχι μόνο αυτό. Αποτέλεσε πόλο έλξης, έναν τόπο συνάντησης, ένα δημιουργικό καταφύγιο για ανθρώπους που έψαχναν μία διαφορετική καλλιτεχνική πρόταση.

    Κλειστό από το το 2012, το 2016 το Θέατρο Αμαλία ξανάνοιξε για λίγο διάστημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μείνει ανοιχτό παρά μόνο για μήνες.

    Οι νέοι διαχειριστές του θεάτρου Αμαλία και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και φυσικά να αποκτήσει το Θέατρο Αμαλία ξανά την αίγλη του παρελθόντος. Το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας του φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα, ανεβάζοντας επιλεγμένες σπουδαίες παραστάσεις.

    Ταμείο Θεάτρου Αμαλία: Καθημερινά 10:30-14:30 & 17:30-21:30

    Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
    2310 842509

    Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την σελίδα μας μπορείτε να γίνετε μέλος του GoldΜall.gr ΔΩΡΕΑΝ πατώντας εδώ
    Οι τρόποι απόκτησης των κουπονιών των προσφορών των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι:

    • Πιστωτική, Χρεωστική (απλή κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ), Προπληρωμένη Τραπεζική κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο. Δεν αποθηκεύουμε τα στοιχεία σας ούτε και έχουμε πρόβαση σε αυτά. Οι συναλλαγές γίνονται με απευθείας σύνδεση σε τραπεζική σελίδα. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή προμήθειες συναλλαγών, όποια Ελληνική τράπεζα και αν έχει εκδώσει την κάρτα σας.
    • Τραπεζική κατάθεση ή e-banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Ισχύει κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων μας αποκλειστικά.

    Οι προσφορές του GoldMall.gr δεν ισχύουν με κανέναν άλλον τρόπο.

    Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ