Από 5€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα Πιανίστα, σε έργα Σούμαν και Αντωνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου!

10,00€
5,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
Έκπτωση
-50%
Κερδίζεις
5,00€
Αγορές
20


Από 5€ για Είσοδο 1 Ατόμου στη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα Πιανίστα, σε έργα Σούμαν και Αντωνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου!

10,00€
5,00€
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΗΞΕ
20 Αγορές
-50% Έκπτωση
Κερδίζεις 5,00€
 • 5€ από 10€ για Είσοδο 1 Ατόμου σε θέση Εξώστη
 • 10από 15€ για Είσοδο 1 Ατόμου σε θέση Πλατείας
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη η παραλαβή του εισιτηρίου σας (με αριθμημένη θέση) από το εκδοτήριο της ΚΟΘ (Λ. Νίκης 73), επιδεικνύοντας το εκτυπωμένο κουπόνι σας, το αργότερο έως την προηγούμενη της συναυλίας, Πέμπτη 22/10 (Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: 9:00-15:00). 
  ***
  Παρακαλείσθε να επιδείξετε προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το προσωπικό της Κ.Ο.Θ. και του Ο.Μ.Μ.Θ., με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID–19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός της αίθουσας.

  Ημέρα & Ώρα Συναυλίας:
  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


  - Παρασκευή 23 Οκτωβρίου - 21:00 (ώρα προσέλευσης: 20:00)

  Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
  Πιάνο: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

  Πρόγραμμα 
  Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Εισαγωγή ‘Μάνφρεντ’, έργο 115
  Θεόδωρος Αντωνίου (1935-2018): Κομμός B’, για ορχήστρα (‘Θρήνος για τον Μόρτον’)
  Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου με την Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά τη μακρά περίοδο του locκdown και υποδέχεται τη διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, υπό τη μουσική διεύθυνση της Ζωής Τσόκανου.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα διαμάντι της ρομαντικής περιόδου, την ‘Εισαγωγή Μάνφρεντ’, το πρώτο από τα δεκαπέντε κομμάτια σκηνικής μουσικής που έγραψε ο Σούμαν εμπνεόμενος από τον σκοτεινό Κόμη Μάνφρεντ του Λόρδου Βύρωνα.

Ο Αθηναίος συνθέτης, μαέστρος και μουσικοπαιδαγωγός Θεόδωρος Αντωνίου, έγραψε μία σειρά συνθέσεων με τον τίτλο Κομμός, το θρηνητικό τραγούδι που άδουν ο χορός και οι πρωταγωνιστές στην Αρχαία Τραγωδία. Ο Κομμός Β’ γράφτηκε το 1996, με αφορμή τον θάνατο του Αμερικανού συνθέτη, μαέστρου και πιανίστα Morton Gould.

Το ‘Κοντσέρτο για πιάνο’ του Σούμαν γράφτηκε αρχικά ως ‘Φαντασία’ για την αγαπημένη του σύζυγο Κλάρα, σε μία από τις σπάνιες περιόδους ευτυχίας του τραγικού συνθέτη. Αργότερα εξελίχθηκε σε ένα υπέροχο κοντσέρτο που πραγματεύεται ένα πλήθος συναισθημάτων πριν καταλήξει σε μία πραγματική έκρηξη χαράς.

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου

Πιάνο: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Πρόγραμμα:

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Εισαγωγή ‘Μάνφρεντ’, έργο 115

Θεόδωρος Αντωνίου (1935-2018): Κομμός B’, για ορχήστρα (‘Θρήνος για τον Μόρτον’)

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54

Εκδοτήριο ΚΟΘ, Λ. Νίκης 73, τηλ. 2310236990

Προσοχή: Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στην είσοδο του χώρου, πριν τη συναυλία

Εφιστούμε την προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το προσωπικό της Κ.Ο.Θ. και του Ο.Μ.Μ.Θ., με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID–19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός της αίθουσας.

 • Ισχύει μόνο για Παρασκευή 23/10 στις 21:00 (ώρα προσέλευσης: 20:00). 
 • Κάθε κουπόνι ισχύει για 1 άτομο.
 • Δυνατότητα αγοράς απεριόριστων κουπονιών.
 • Απαραίτητη η παραλαβή του εισιτηρίου σας (με αριθμημένη θέση) από το εκδοτήριο της ΚΟΘ (Λ. Νίκης 73), επιδεικνύοντας το εκτυπωμένο κουπόνι σας, το αργότερο έως την προηγούμενη της συναυλίας, Πέμπτη 22/10 (Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: 9:00-15:00).
 • Ακύρωση κουπονιού ή αλλαγής ημερομηνίας μόνο έως και μία ημέρα πριν την παράσταση έως τις 18:00, με email στο info@goldmall.gr ή στο 2310 230060 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 18:00). Σε περίπτωση που οι παραστάσεις είναι Σάββατο ή Κυριακή, ακυρώσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή και έως τις 18:00. Σε περίπτωση που η παράσταση είναι σε ημέρα αργίας, η ακύρωση γίνεται δεκτή έως την προηγούμενη εργάσιμη στις 18:00.

Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήρθε να δώσει λύση στην ανάγκη που είχε η πόλη για έναν χώρο στέγασης όχι μόνο καλλιτεχνικών, αλλά και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 18 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι αρχιτεκτονικές προμελέτες ήταν δωρεά στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης από τον "αδελφό" Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Αθηνών, ενώ η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το συνολικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 14.100.000.000 δραχμών.

Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, μπαλέτα, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις, μέχρι και συνεδριακές εκδηλώσεις.

Σχεδιάστηκε έτσι ένα κτήριο που αφενός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τον σκοπό αυτό, αφετέρου αποτελεί ένα κτήριο ορόσημο (κτίριο Μ1), ένα κόσμημα για την πόλη, στο οποίο συνυπάρχουν τα στοιχεία μιας μεγάλης αίθουσας συναυλιών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής), ενός χώρου υποδοχής του κοινού (φουαγιέ), γραφείων για τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων κ.α.).

Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τους πολίτες με αναπηρίες, με την κατασκευή κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων. Η εξωτερική εμφάνιση του κτηρίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της.

Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτήριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεωμετρικές γραμμές, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα επιβλητικής απλότητας, που έρχεται σε αντίθεση αλλά στέκεται ισότιμα δίπλα στο γειτονικό Μ1.

Γεμάτο φυσικό φως, το Φουαγιέ του νέου κτηρίου απολαμβάνει μια εξαίσια θέα. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας εξαιρετική υποδομή, η Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα ενώ η Αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ», που χωράει 300 άτομα, μπορεί να χωριστεί σε τρεις αίθουσες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαφορετικού τύπου εκδηλώσεων. Το κτήριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 11.800 τ.μ. και 230 θέσεων.

Συνεπές με τον πολιτιστικό του ρόλο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ευτυχές με τη στέγαση Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων στο νέο του κτήριο.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2000. Στην ιδιαίτερης λαμπρότητας εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι, ανάμεσα στους οποίους ο Πρωθυπουργός και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι τακτικές εκδηλώσεις του Μεγάρου ξεκίνησαν τον Μάιο του 2000.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία
http://www.tch.gr
2310 895938

Για να πραγματοποιήσετε αγορές από την ιστοσελίδα μας θα πρέπει να γίνετε μέλος της (δωρεάν).
Σε περίπτωση που δεν έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας μπορείτε να γίνετε μέλος του Goldmall.gr πατώντας εδώ

Μπορείτε να αποκτήσετε τα κουπόνια των deals της επιλογής σας με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής:

 • Πιστωτική ή Χρεωστική ή Προπληρωμένη κάρτα σε ασφαλές online τραπεζικό περιβάλλον με αυτόματη καταχώρηση κουπονιών όλο το 24ωρο.
 • Τραπεζική κατάθεση ή Web banking & αποστολή καταθετηρίου ή print screen αποτύπωσης - Λειτουργεί μόνο Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00.
 • Πληρωμή στα γραφεία μας ή στα γραφεία των επίσημων συνεργατών μας (Δευτέρα Παρασκευή 10:00 - 18:00):
 • 1. Όμιλος Metromedia - Κ.Παλαμά 6Γ, Πυλαία (Κωνσταντινοπολίτικα) -> ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ 
  2. Laserline Clinics - Τσιμισκή 86, 4ος Όροφος, Κέντρο Θεσσαλονίκης 
 • Παραγγελία με Αντικαταβολή (Τηλεφωνική ή με email) & Παραλαβή Δε-Πα | Δωρεάν για Θεσσαλονίκη 

Για να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον επιθυμητό -από μέρους σας- τρόπο αγοράς της προσφοράς, πατήστε εδώ